Spectre och Meltdown

By januari 17, 2018Uncategorized

Spectre och Meltdown har varit orden på allas läppar i IT-branschen de senaste dagarna. En nyupptäckt brist i processorer från de stora tillverkarna lämnar i princip varenda dator i världen sårbar för olika attacker, oavsett operativsystem.
För att skydda sig krävs uppdateringar till både operativsystemet och till datorn, men även till annan hårdvara som t.ex. grafikkort. Leverantörerna levererar i hög fart uppdateringar men samtidigt strömmar rapporter in om kraschade datorer och kraftigt sänkt prestanda som resultat av dessa uppdateringar.

Hur vet man om man är drabbad och hur skyddar man sig? Vilka uppdateringar är det egentligen som gäller och var och hur bör de installeras? Hur följer man upp att man verkligen är skyddad?
Vi har alla svaren och är just nu i full fart med att hjälpa våra kunder.

Kontakta oss så får du veta mer!
Meltdown SPECTRE